Electra je profesionalno softversko rešenje za projektovanje niskonaponskih nadzemnih elektro vodova i izradu prateće dokumentacije.

Uključuje alate za izradu digitalnog modela terena, crtanje trase dalekovoda, projektovanje stubova i lančanica, proračun zavoja, određivanja uslova opterećenja, proračun bezbednosnih rastojanja i još mnogo toga.

Istražite nove funkcionalnosti u Electra 2021!

Karakteristike

Electra podržava različite ulazne podatke za kreiranje digitalnog modela terena, iz geodetskih instrumenata, LIDAR tehnologije, fotogrametrije i drugih vrsta podataka. Poseduje i alat za modelovanje 3D modela površina (terena), a podržani su i tereni iz drugih softvera.

Electra obuhvata i bazu kablova kao i parametre opterećenja koji se mogu i korisnički definisati i urediti. Alati za analizu proračuna lančanica i ugiba zatezanja omogućavaju korisnicima da projektuju, uređuju i optimizuju distrubitivne mreže. Electra je u skladu sa standardima EN 50423-1 i EN 50341-1.

Prethodno definisani parametri opterećenja i vrednosti ugiba zatezanja omogućavaju korisnicima brzo projektovanje, dok opcije za uređivanje i prilagođavanje obezbeđuju korisniku pouzdano projektovanje vezano za specifičnosti distrubitivnih linija za određenu državu.

Alati za analizu postojeće infrastrukture obezbeđuju projektantima sveobuhvatne informacije vezane za postojeću infrastrukturu koja je povezana sa novim projektom. Informacije o visini ukrštanja sa drugim distributivnim linijama, putevima, prugama i informacije o ukrštanju sa drugim objektima od situacionog plana do profila i ostalo. U okviru Electra alata dostupne su informacije o objektima duž vodova i ostale informacije.

U okviru Electra rešenja podržani su izveštaji o rasponu, ugibu i zatezanju kao i detaljna dokumentacija situacionog plana i profila sa dodatnim nacrtima, oznakama i drugim mogućnostima.

Electra obezbeđuje i analizu bezbednih razdaljina između distributivne mreže i terena, omogućava prikazivanje različitih proračuna ugiba pri različitim temperaturama i silama zatezanja. Takođe podržava i vizuelne provere bezbednih odstojanja između provodnika.

Integracija sa Autodesk MAP 3D funkcionalnošću je podržana u okviru Electra softvera kako bi se upravljalo postojećim i novim infrastrukturnim podacima. Izvoz podataka o novim distributivnim mrežama u shp fajlove, ASCII fajlove ili druge formate baza podataka je takođe podržan.

Electra omogućava kreiranje projektnih podataka u različitim oblicima za elektronsku dostavu ili štampanje.

Electra je sastavni deo CGS rešenja za infrastrukturu i koja se povezuju sa podacima o projektovanim putevima, železnicama, rečnim kanalima za adekvatne prikaze ukrštaja i moguće analize kolizija.

Podržani jezici

  • Engleski (internacionalni)
  • Hrvatski
  • Slovenački
  • Srpski

Podržani standardi

  • EN 50423-1
  • EN 50341-1

Podržane CAD platforme

  • Autodesk® AutoCAD® 2016 - 2021 (osim AutoCAD LT)
  • Autodesk® Civil 3D® 2016 - 2021
  • BricsCAD® Pro i Platinum V18 - V20

* Only 64-bit versions are supported

Različite mogućnosti kupovine ili iznajmljivanja

CGS Labs softverska rešenja su dostupna kao trajne licence sa ili bez održavanja ili kao iznajmljivanje na određeni vremenski period. Dostupne su lokalne i mrežne licence. Moguća je kupovina i kroz CGS Labs finansiranje (PAY1/USE5), koje omogućava kompaniji da odmah koristi veći broj licenci, i plaća po pristupačnim mesečnim ratama na duži vremenski period.

Održavanje CGS Labs softvera (CSM)

Aktivno održavanje omogućava vam da ažurirate, instalirate sve nadogradnje i nove verzije softvera izdate za vreme trajanja održavanja. Takođe vam daje pravo na korišćenje dodatne licence softvera za kućnu (home-use)* ili upotrebu na terenu.

*Home-use licenca pruža vam veću fleksibilnost u radu. Možete je koristiti npr. na svom kućnom računaru, na laptopu dok putujete ili ako idete na gradilište da biste proverili napredak radova. Home-use licenca je lokalna licenca. Home-use licencu ne možete koristiti istovremeno sa primarnom licencom!

Reference

Zajedno gradimo budućnost

Zahtev za testnu verziju i ponudu