Kolačići

Web stranica www.cgs-labs.rs koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo i pratila statistiku poseta

Večina web sajtova koristi kolačiće da osigura bolje korisničko iskustvo i da prati statistiku poseta. Kolačići su praktično sredstvo za održavanje novog i relevantnog sadržaja prilagođenog interesovanjima i preferencijama korisnika web stranica.  CGS Labs web stranice koriste kolačiće radi mogućnosti skladištenja podataka o web stanicama (detalje o prilagođavanju pojedinačnih web stranica), činjenice da pomažu u funkcionisanju različitih online servisa i praćenju statistike posetilaca i preferencija korisnika – to je jedini način praćenja poseta određenom sadržaju na web sajtovima. CGS Labs koristi kolačiće za procenu efikasnosti dizajna svog web sajta, kao i adekvatnosti sadržaja i reklama koje se nude korisnicima web sajta.

Tipovi kolačića koji se koriste

  • Privremeni kolačići– za čuvanje privremenih informacija u okviru jedne posete. Od trenutka kada korisnik otvori pretraživač ili poseti sajt do trenutka kada se sesija završi ili zatvori pretraživač.
  • Trajni kolačići– da bi se sačuvale trajne informacije o poseti, podešavanja na sajtu i korisničke postavke koje će se ponovo upotrebiti sledeći put kada posetite web sajt. Trajni kolačići koji se koriste, takođe uključuju i obavezne kolačiće neophodne za pružanje usluga koje zahteva korisnik i pristup bezbednim lokacijama web sajta.
  • Prilagođeni kolačići– kreirani za čuvanje podataka o korisnicima, podešavanjima na sajtu i korisničkim postavkama koje će se ponovo upotrebiti sledeći put kada posetite web sajt. Prilagođeni kolačići koji se koriste, takođe uključuju i obavezne kolačiće neophodne za pružanje usluga koje zahteva korisnik i pristup bezbednim lokacijama web sajta.